Boodschap op shirt bezorgt Guardiola aanklacht UEFA

Reacties

Het dragen van een t-shirt komt Bayern München-trainer Pep Guardiola mogelijk duur te staan. De UEFA is het niet eens met de boodschap die op het kledingstuk stond.

Boodschap op shirt bezorgt Guardiola aanklacht UEFA

Tijdens de persconferentie waarop de Spaanse coach vooruitblikte op het Champions League duel met FC Porto (6-1 winst) droeg hij maandag een zwart shirt met daarop de tekst #JusticiaParaTopo. Die woorden ('gerechtigheid voor Topo') verwijzen naar het overlijden van de Argentijnse journalist Jorge 'Topo' López. Hij kwam tijdens het WK in Brazilië om het leven.

López (38) stierf toen de taxi waarin hij zat werd geramd door een andere auto. Aanvankelijk werd gesproken van een ongeluk, maar momenteel is er een campagne gaande van mensen die denken dat hij vermoord is. Met het dragen van het shirt neemt Guardiola stelling in de zaak rondom López. De journalist was een goede vriend van Lionel Messi, met wie Guardiola samenwerkte bij Barcelona.

De Europese voetbalbond wil Guardiola waarschijnlijk schorsen vanwege het shirt. De UEFA heeft strenge regels rondom uitingen die niet van de eigen sponsors komen en wil 'politieke, beledigende of provocatieve' boodschappen niet zien. Het spreekt op de eigen website van 'een incident van niet-sportieve aard'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.