Bony: 'Dankzij jullie speel ik nu in Engeland'

Reacties

Wilfried Bony heeft zondag, voorafgaand aan het competitieduel met koploper Ajax, afscheid genomen van het publiek van Vitesse. De centrumspits van Swansea City is de fans én de club vooral dankbaar.

Bony: 'Dankzij jullie speel ik nu in Engeland'

'Ik ben dankbaar voor de uitnodiging en blij dat ik hier ben', aldus Bony, die dansend en onder luid applaus werd toegejuicht door de Vitesse-fans. 'Ik wil iedereen bedanken voor de steun van de afgelopen jaren. Dankzij jullie speel ik nu in Engeland. Ik wens jullie vandaag en de rest van dit seizoen alle succes.'

Bony speelde ruim twee seizoenen in de Gelredome. Met name in zijn laatste jaar in de Gelredome maakte de Ivoriaan furore als Eredivisietopscorer met 31 doelpunten. Onder aanvoering van de fysiek sterke aanvaller deed Vitesse zelfs om de titel mee, maar eindigden de Arnhemmers uiteindelijk op de vierde plaats.

Zijn goede spel leverde hem in de zomer van 2013 een transfer op naar Wales. The Swans betaalden liefst veertien miljoen euro voor Daddy Cool, zoals Bony liefkozend wordt genoemd bij Vitesse. Namens de nummer dertien van de Premier League was Bony dit seizoen al twaalf keer trefzeker in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.