Bondscoach Stuivenberg begint bij Jong Oranje met verlies

Jong Oranje heeft zijn eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Albert Stuivenberg verloren. De vriendschappelijke interland in en tegen Jong Tsjechië eindigde in een 1-0 nederlaag, ondanks een overwicht voor rust.

Stuivenberg, die na het EK Onder-21 in Israël Cor Pot opvolgde, startte met vijf debutanten. Warner Hahn (FC Dordrecht), Joshua Brenet (PSV), Stefano Denswil (Ajax), Kevin Jansen (ADO Den Haag) en Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade) kwamen voor het eerst uit voor Jong Oranje.

Vanaf het eerste fluitsignaal had Jong Oranje balbezit, terwijl de Tsjechen loerden op de counter. Tonny Vilhena kreeg op aangeven van Memphis Depay de eerste kans, maar de middenvelder kwam net te kort. Kort daarna liet ook Brenet zich zien. Het schot van de PSV'er was echter te zacht. Ook Adam Maher kreeg nog een kans, maar ook hij scoorde niet.

Na rust kreeg invaller Stefan van der Lei veel meer te doen dan zijn collega Hahn, maar met een goede redding hield de doelman Jong Tsjechië na een uur van scoren af. In de 71ste minuut was het echter wél raak voor de thuisploeg. Ondrej Petrak kopte uit een vrije trap binnen.