Rekik en Bruns niet mee met Jong Oranje naar Tsjechië

Karim Rekik is woensdag niet van de partij als Jong Oranje oefent tegen Tsjechië. De achttienjarige verdediger van PSV kampt met lies- en enkelklachten. Ook Thomas Bruns haakt af voor de oefeninterland.

Rekik en Bruns niet mee met Jong Oranje naar Tsjechië

De deze zomer van Manchester City naar PSV verhuisde Rekik maakte tot dusver indruk in het verjongde hart van de Eindhovense defensie. Samen met de van Chelsea overgekomen Jeffrey Bruma hoefde Rekik alleen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2) twee tegengoals toe staan.

Feyenoord-verdediger Terence Kongolo vervangt Rekik in de selectie van Jong Oranje. Ook Ajacied Fabian Sporkslede mag zich melden, omdat Heracles-middenvelder Bruns door een bovenbeenblessure eveneens niet in staat is te voldoen aan de oproep van bondscoach Albert Stuivenberg. Voor zowel Kongolo als Sporkslede betekent dat een debuut in de selectie van Jong Oranje.

De oefeninterland tegen Tsjechië staat in het teken van de kwalificatiereeks richting het EK Onder-21 in 2015, die voor Jong Oranje op 5 september begint met een thuiswedstrijd tegen Schotland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen