Bondscoach Nieuw-Zeeland haalt uit naar FIFA na mislopen WK

Reacties

Niet Nieuw-Zeeland, maar Costa Rica gaat in november naar het WK in Qatar. De nederlaag in de intercontinentale play-offs steekt bij bondscoach Danny Hay van Nieuw-Zeeland. De keuzeheer was vooral niet te spreken over scheidsrechter Mohammed Abdulla.

Bondscoach Nieuw-Zeeland haalt uit naar FIFA na mislopen WK
Costa Rica
Costa Rica
1 - 0
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

De arbitrage had dinsdagavond de hoofdrol in de wedstrijd tussen Costa Rica en Nieuw-Zeeland. Na de vroege openingstreffer van Joel Campbell ging er een streep door de 1-1 van Chris Wood. Volgens de VAR was er een overtreding begaan. Latere claims voor een penalty werden weggewuifd, terwijl aanvaller Kosta Barbarouses van Nieuw-Zeeland in de tweede helft na VAR-beraad geen gele, maar een rode kaart kreeg.

Hay richtte na de verloren wedstrijd de pijlen op Abdulla en de FIFA, dat de arbiter aanstelde voor de belangrijke wedstrijd. 'De FIFA heeft ons in de steek gelaten door iemand op deze wedstrijd te zetten die duidelijk niet het vereiste niveau heeft', zei de bondscoach.

Hay had al zijn bedenkingen toen hij zag dat Australië - Peru onder leiding zou staan van de Sloveen Slavko Vincic. 'Een goede, Europese scheidsrechter', voegde de bondscoach toe. 'Ik had al het idee dat de FIFA een fout maakte bij de scheidsrechtersaanstelling voor onze wedstrijd. Want als ik eerlijk ben, waren sommige beslissingen die hij nam echt vreselijk.'

Verdediger Winston Reid sloot zich aan bij zijn trainer. 'Ik had gehoopt dat de FIFA een scheidsrechter had aangesteld die meer ervaring heeft, maar het zij zo. Sommige beslissingen vielen niet in ons voordeel, helaas. Het hoort bij het voetbal, maar wat er vandaag is gebeurd is ronduit teleurstellend.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nieuw-Zeeland
Meer over Nieuw-Zeeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.