Bondscoach Luxemburg feliciteert spelers na duel met Oranje

Reacties

Luc Holtz heeft de spelers van Luxemburg een compliment gemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal (1-3). Ondanks de nederlaag was de bondscoach van Luxemburg te spreken over zijn ploeg. De Nederlandse bank gaf volgens hem de doorslag.

Bondscoach Luxemburg feliciteert spelers na duel met Oranje

Holtz treurde niet na de nederlaag. 'Na de wedstrijd heb ik iedere speler gefeliciteerd', zei hij tegen Luxemburger Wort. ' Wie mij kent, weet dat ik iedere wedstrijd wil winnen, maar vandaag ben ik ook trots op deze 1-3 nederlaag. We konden Nederland meer dan zestig minuten goed partij bieden.'

Een knappe prestatie, meende Holtz. 'Gezien de omstandigheden waarin wij de wedstrijd begonnen, hadden we voor de aftrap al angstig en bang kunnen zijn. We misten zeven potentiële basisspelers en speelden tegen een tegenstander met veel kwaliteit. Nog trotser ben ik dan ook na de wedstrijd op de prestaties van mijn team.'

Holtz wist ook wat uiteindelijk het verschil maakte. 'Na een uur kregen we zware benen. Dan geeft een goede bank de doorslag. Toen bij de tegenstander Arjen Robben van Bayern München eruit ging, konden ze Memphis Depay van Manchester United erin brengen. Wij hebben die mogelijkheden niet.' Met twee doelpunten was Memphis beslissend en bezorgde Oranje de overwinning.

Op 25 maart volgend jaar ontvangt Luxemburg buurman Frankrijk. Holtz ziet dat duel met vertrouwen tegemoet. 'Ik zou alleen willen dat we dan minder spelers missen. Het zou interessant zijn om te zien tot welk resultaat we dan in staat zijn.' Voorlopig staat Luxemburg onderaan in Groep A, met één punt uit vier duels. Frankrijk heeft tien punten en staat eerste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.