Bondscoach Ghana met nieuw contract naar Arnhem

Reacties

Met een nieuw contract op zak bereidt bondscoach James Kwesi Appiah Ghana in Arnhem voor op het WK. De oefenwedstrijd tegen Oranje is de volgende test.

Bondscoach Ghana met nieuw contract naar Arnhem

Kort voor het vertrek naar Nederland werden laatste plooien gladgestreken voor een nieuwe verbintenis voor Appiah. De 53-jarige bondscoach blijft tot medio 2018 verantwoordelijk voor The Black Stars.

'Deze contractverlenging komt op het juiste moment, omdat het mijn vertrouwen in mijn kwaliteiten versterkt', aldus Appiah in Ghanese media. 'Mijn focus ligt duidelijk op het voorbereiden van de ploeg voor het WK. Ik weet dat dat de sleutel is voor onze trip naar Brazilië.'

The Black Stars zijn neergestreken in Arnhem, waar ze toewerken naar de vriendschappelijke interland tegen Oranje. Zaterdag is De Kuip de plaats van handeling. Zondag werd de eerste training op Nederlandse bodem afgewerkt.

Appiah heeft nog niet zijn hele groep tot zijn beschikking. Sulley Muntari wordt later deze week verwacht, net als Mubarak Wakaso. De middenvelder miste zaterdag de vlucht van Accra naar Nederland omdat hij een belangrijk reisdocument niet kon vinden. Keeper Adam Larsen Kwarasey is ook op de weg naar Arnhem. De doelman gaf gehoor aan een oproep van zijn club Strømsgodset IF. Zaterdag verdedigde hij tegen Rosenborg BK (1-1) het doel van de Noorse club.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.