Bologna toont tegen Chievo weer eens zijn ware kracht

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Bologna in de thuiswedstrijd tegen Chievo op relatief eenvoudige wijze drie punten gepakt. Mede dankzij twee goals van Alberto Gilardino werd het in Stadio Renato Dall'Ara 4-0.

Bologna toont tegen Chievo weer eens zijn ware kracht

Bologna wisselt in Italië goede met tegenvallende resultaten af. Zo won de ploeg in december zowel in competitie- als bekerverband op bezoek bij Napoli. Vervolgens gingen de Serie A-duels met middenmoters Parma (1-2) en Genoa (0-2) echter verloren.

Tegen het hoger genoteerde Chievo toonde Bologna echter weer zijn kracht. Na dertien minuten kopte Panagiotis Kone een vrije trap van Italiaans international Alessandro Diamanti snoeihard langs Chievo-keeper Stefano Sorrentino. Kone vestigde in de twee genoemde duels met Napoli ook al de aandacht op zich door tot twee keer toe in de slotfase te scoren, waarvan één keer met een schitterende volley.

Behalve Diamanti en de Griek Kone herbergt het elftal van de Rossoblù met de Uruguayaan Diego Pérez (op het WK 2010 nog opponent van Oranje) en Alberto Gilardino nog twee andere door de wol geverfde internationals. Zij stonden met zijn tweeën aan de basis van de 2-0. Na een steekpass van Pérez rondde Gilardino bekwaam af met een stift.

In de tweede helft probeerde Chievo nog wel wat terug te doen, maar de doelpunten kwamen opnieuw van Bologna. Na een uur tekende Gilardino na een scrimmage bij een corner voor zijn tweede van de avond en zijn achtste competitiegoal van het seizoen. En in de slotfase prikte de talentvolle Juventus-huurling Manolo Gabbiadini de 4-0 op het scorebord.

Door de overwinning staat Bologna op de dertiende plaats met 21 punten. Chievo staat twee plekken hoger met drie punten meer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's