Bologna maakt einde aan euforie Inter en De Boer

Reacties

Het Internazionale van trainer Frank de Boer heeft na drie zeges op rij weer een behoorlijke teleurstelling moeten incasseren. Thuis tegen middenmoter Bologna kwamen de Nerazzurri niet verder dan 1-1.

Bologna maakt einde aan euforie Inter en De Boer

Het vertrouwen was na drie overwinningen achter elkaar groot bij Inter en er werd derhalve gerekend op een moeiteloze zege op Bologna. Al snel werd duidelijk dat het echter bepaald geen makkelijke middag zou worden, want de gasten kwamen in de veertiende minuut namelijk op voorsprong via Mattia Destro. De bij Inter opgeleide spits rondde af na geklungel van Geoffrey Kondogbia en een daaropvolgende inschattingsfout van Andrea Ranocchia.

De Boer was al snel helemaal klaar met de in fouten grossierende Kondogbia, want de Fransman werd al in de 28ste minuut vervangen. Inter was inmiddels de sterkere partij geworden en kwam tien minuten later op 1-1, toen Ivan Perisic (foto) met een prachtige volley afrondde na een dito pass van Antonio Candreva.

Omdat Inter daarna naliet het aanhoudende overwicht uit te drukken in doelpunten, groeide in Stadio Giuseppe Meazza de roep om het debuut van Gabriel Barbosa, volgens kenners van het Braziliaanse voetbal het grootste talent uit dat land sinds Neymar. Een kwartier voor tijd kreeg Gabigol eindelijk zijn kans, nadat hij vanaf de bank had gezien hoe Mauro Icardi een paar mogelijkheden onbenut had gelaten.

Met Gabigol, Icardi, Perisic en de ook nog ingevallen Éder voorin speelde Inter offensief echter weinig klaar. Het was zelfs Bologna dat in de laatste tien minuten het gevaarlijkste was, maar doelman Samir Handanovic hield Inter op de been. In de slotseconden kreeg Ranocchia vervolgens nog een uitgelezen kans op de winnende namens Inter, maar tot ongeloof van De Boer hielp hij de kans om zeep. De ploeg van De Boer heeft daardoor elf punten na zes duels en blijft daarmee achter bij koploper Juventus (vijftien punten) en Napoli (veertien). Bologna staat zevende.

Lazio - Empoli 2-0
Lazio is opgeklommen naar de vijfde plaats in de Serie A. Met Stefan de Vrij als enige Nederlander in de basis werd door middel van goals van Baldé Keita (schuiver in de hoek) en Senad Lulic (kopbal) afgerekend met laagvlieger Empoli.

Overige uitslagen
Genoa - Pescara 1-1
Sassuolo - Udinese 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.