Boëtius staat rugnummer 7 af aan dankbaar clubicoon Kuijt

Reacties

Dirk Kuijt speelt volgend seizoen bij Feyenoord weer met rugnummer 7. De terugkerende publiekslieveling bedankt daarvoor Jean-Paul Boëtius.

Boëtius staat rugnummer 7 af aan dankbaar clubicoon Kuijt

Tijdens zijn eerste dienstverband in De Kuip (van 2003/04 tot en met 2005/06) speelde de Katwijker ook al met nummer 7 op zijn shirt. Afgelopen seizoen was dat echter voorbehouden aan vleugelaanvaller Boëtius. Via social media laat Kuijt nu weten dat hij komend jaar weer met 7 zal spelen, Boëtius staat dat rugnummer dus af.

Kuijt spreekt daarvoor zijn dank uit richting de jongeling (zie foto onder) op Twitter. Voor de voormalige speler van het Nederlands elftal, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en (bijna) Fenerbahçe betekent het een weerzien met een rugnummer dat hem bekend is. Net als bij Feyenoord droeg hij namens Oranje nummer 7 op de WK's van 2006 en 2010 en op het EK 2012.

Boëtius zelf laat op de website van Feyenoord weten dat hijzelf nummer 11 krijgt. 'Ik sta mijn oude rugnummer graag af aan een clubicoon als Kuijt’, zegt de 21-jarige aanvaller. 'Ik ken Dirk goed en heb hem hier ook zelf over gesproken. Bovendien is nummer 11 zeker voor een buitenspeler ook een prachtig nummer om mee te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.