Boerrigter hoopt op speeltijd tegen oude werkgever Ajax

Derk Boerrigter hoopt woensdagavond in actie te komen tegen zijn voormalige werkgever Ajax. De aanvaller van Celtic kampte enige tijd met enkelklachten, maar lijkt fit genoeg voor de Champions League-wedstrijd in de Amsterdam Arena.

Boerrigter hoopt op speeltijd tegen oude werkgever Ajax
Derk Boerrigter hier in duel met Dundee-speler Paul Paton. Op de achtergrond de Nederlander Nadir Çiftçi.
Derk Boerrigter hier in duel met Dundee-speler Paul Paton. Op de achtergrond de Nederlander Nadir Çiftçi.

De 27-jarige buitenspeler miste de heenwedstrijd tegen de Amsterdammers nog vanwege zijn enkelblessure, maar lijkt na zijn invalbeurt van zaterdagmiddag tegen Dundee United (1-1) klaar voor een terugkeer in De Arena.

Tegen Dundee keerde de aanvaller na ruim een maand afwezigheid terug in de ploeg van manager Neil Lennon. 'Het was heerlijk om weer eens pijnvrij een wedstrijd te spelen. Ook een dag na de wedstrijd had ik geen last', laat Boerrigter weten. 'Ik ben zo goed als wedstrijdfit. De manager heeft spelers nodig die scherp zijn, dus de keuze aan is aan hem.'

De aanvaller speelde sinds zijn overstap van afgelopen zomer slechts vijf competitieduels en één Champions League-wedstrijd, waarin hij niet tot scoren kwam. Enkelklachten hielden Boerrigter het gros van de wedstrijden aan de kant, maar desalniettemin heeft de oud-speler van onder meer PEC Zwolle en RKC Waalwijk geen spijt van zijn overstap.

'Ik ben blij dat Celtic mij deze kans heeft geboden', aldus Boerrigter, die uitkijkt naar het weerzien met Ajax. 'Het is altijd fijn om je oud-collega's tegen te komen. Ik zal ze na de wedstrijd ook zeker even opzoeken in de kleedkamer.'

Met een vrijwel volledig fitte selectie reist manager Lennon af naar Amsterdam voor de confrontatie met Ajax. Twee weken geleden ging de ploeg van trainer Frank de Boer met 2-1 ten onder in Schotland. Woensdagavond volgt de return. De aftrap heeft plaats om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen