Moisander doorstaat test bij Jong Ajax met goed gevolg

Niklas Moisander heeft zijn test bij Jong Ajax goed doorstaan. De Finse verdediger speelde in de verliespartij tegen Helmond Sport (3-2), waarin Ajax een 2-0 voorsprong uit handen gaf, een helft mee en mits hij geen terugslag krijgt zou hij kunnen aansluiten bij de selectie voor het Champions League-duel van woensdag met Celtic.

Moisander doorstaat test bij Jong Ajax met goed gevolg

Moisander (op de foto moet Viktor Fischer) moest de voorbije weken verstek laten gaan bij Ajax vanwege zijn knieklachten. Daardoor miste hij de competitieduels met FC Utrecht (3-0 winst), FC Twente (1-1), RKC Waalwijk (0-0) en Vitesse (0-1 verlies). Ook in het KNVB-bekertoernooi tegen ASWH (4-1 winst) en in de Champions League tegen Celtic (2-1 verlies) was Moisander niet van de partij.

In de hoofdmacht werd Moisander de laatste duels vervangen door Joël Veltman. Trainer Frank de Boer noemde de jonge verdediger na de verliespartij tegen Vitesse nog de beste man aan Ajax-zijde.

Lerin Duarte en Ruben Ligeon zullen, net als de langdurig geblesseerde Bojan Krkic, zeker niet in actie komen tegen Celtic. Lesley de Sa is wel weer hersteld van een bovenbeenblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen