Boere geeft tegen oude club aanzet voor volgende opsteker Twente

FC Twente heeft ook het tweede duel na het slachtofferen van hoofdtrainer René Hake gewonnen. Na de 3-0 competitiezege op Roda JC Kerkrade werd nu de achtste finale van het bekertoernooi behaald door met 3-0 te winnen van FC Eindhoven. Spits Tom Boere maakte twee doelpunten tegen zijn oude club.

Zaterdag boekte Twente al het eerste succesje onder interim-coach Marino Pusic (foto), onder aanvoering van Speler van de Week Oussama Assaidi werden de Limburgers verslagen. Dinsdagavond was Boere de grote man. De topscorer van het vorige Jupiler League-seizoen opende in de 28ste minuut de score. Na een corner kopte hij binnen. Voor die goal waren beide ploegen al gevaarlijk geweest en was ook de grootste kans voor Twente geweest. Voor een zo goed als leeg doel raakte Stefan Thesker bij zijn inzet de buitenkant van de paal.

Kort na rust, nadat Assaidi in de kleedkamer was achtergebleven, werd het 2-0. Opnieuw was Boere de doelpuntenmaker. Dit keer was hij het eindstation van een vlot lopende aanval en tikte hij op aangeven van Fredrik Jensen eenvoudig binnen: 2-0.

In de 55ste minuut was het duel helemaal beslist. Bij een vrije trap van Michael Liendl maakte Mart Lieder in de muur hands (zie video). Aanvankelijk ontging dat arbiter Edwin van de Graaf, die met een corner wilde hervatten. Video-scheidsrechter Ed Janssen voorkwam dat ternauwernood, waarna alsnog een gele kaart voor Lieder en een penalty volgden. Adnane Tighadouini ontdeed vervolgens het duel van het laatste beetje spanning: 3-0.

Twente kon vervolgens zonder stress richting het eindsignaal voetballen en al min of meer aan de volgende duels denken. Na de nodige kansen over en weer mocht Nicky Kuiper (ex-Twente) bij Eindhoven nog invallen en hij werd met luid gejuich begroet door het publiek van de Tukkers.

Vrijdag wacht voor Twente het belangrijke competitieduel in eigen huis met Excelsior. Of er dan al een nieuwe trainer op de bank zit, is de vraag. Gertjan Verbeek is topkandidaat, maar liet aan VI weten pas in te willen stappen als de club alles met Hake netjes heeft afgehandeld. Mocht hij instappen bij Twente dan is hij dus verzekerd van in ieder geval één bekerduel.