Blunderende doelman zet PSG op het juiste spoor in Nancy

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt in de jacht op koploper Olympique Nice. De ploeg van trainer Unai Emery won op bezoek bij AS Nancy (1-2), dat het in een tijdsbestek van vijf minuten weggaf.

In de dertiende minuut werd PSG in het zadel geholpen door Guy N'dy Assembé. De doelman van de thuisclub verkeek zich op een vrije trap van Lucas Moura, die door alles en iedereen werd gemist. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Edinson Cavani zorgde met een schitterende lob voor 0-2. Het was al het negende competitiedoelpunt van de Uruguayaan dit seizoen.

Tien minuten na rust bracht Alou Diarra de spanning nog wel terug, maar verder dan dat kwam Nancy niet. De bezoekers namen drie punten mee naar huis en bezetten daardoor nu de tweede plaats in de Ligue 1. De achterstand op de verrassende koploper Nice is vier punten. Woensdag wacht in de groepsfase van de Champions League een thuiswedstrijd tegen FC Basel.