Blunder Dudek schenkt Man United de zege

Evenals Chelsea slaagde ook Manchester United er dit jaar in om op Anfield Road met een minimale zege aan de haal te gaan. Dat was vooral te wijten aan Liverpool-doelman Jurek Dudek, die een houdbare inzet van Wayne Rooney liet glippen, 0-1.

Blunder Dudek schenkt Man United de zege

De ploeg van manager Alex Ferguson moest het aan de Mersey nog altijd stellen zonder spits Ruud van Nistelrooy, maar kreeg halverwege de eerste helft de helpende hand toegestoken door Jurek Dudek. De Poolse ex-Feyenoorder verslikte zich in een alleszins houdbaar schot (25 meter) van Wayne Rooney.

Niet veel later beslisten de gasten het duel al bijna definitief, toen Roy Keane de bal ineens volley nam. Dudek was nu kansloos, maar de bal spatte uiteen op de lat.

Liverpool probeerde na de pauze van alles om de bakens te verzetten. De klassieker was met recht een titanenstrijd, was hard, maar zelden onsportief. Toch eindigde het duel niet met 22 man, omdat Wes Brown halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden.

De thuisploeg slaagde er echter niet om die numerieke overwicht uit te buiten. Manchester United won met 1-0 op Anfield Road, net zo als Chelsea op nieuwjaarsdag al had gedaan.

Bekijk hier al onze video's