Blind ziet backs als geheim aanvalswapen Oranje

Reacties

Nederland moet het voor zijn aanvallende impulsen in Luxemburg niet alleen van zijn drie voorwaartsen hebben. Bondscoach Danny Blind verwacht een belangrijke rol voor zijn vleugelverdedigers in het WK-kwalificatieduel.

Blind ziet backs als geheim aanvalswapen Oranje

Met Wesley Sneijder (links) en Arjen Robben (rechts) heeft Blind op beide flanken voor aanvallers gekozen die veelvuldig naar binnen zullen kappen. Het is de bedoeling dat rechtsback Joshua Brenet en linksachter Daley Blind dan voor overlap zorgen.

'In het tegenwoordige voetbal krijg je met een links- en rechtsbuiten niet zomaar tien of twaalf panklare voorzetten bij je spits. Het gaat gepaard met meer beweging en positiewisselingen. Dat willen wij ook. Er moet in elk geval wel aanvoer komen, want we spelen met Bas Dost als spits', zei Blind tegen de NOS.

Blind wil Luxemburg van begin af aan naar adem laten happen. 'We moeten rust in ons spel houden, maar het mag niet traag worden. De balsnelheid moet hoog liggen en ik wil druk zetten op hun defensie. We willen zo snel mogelijk een doelpunt maken.'

Winnen is de simpele opdracht die Blind zijn elftal meegegeven heeft. 'Het is Luxemburg-uit. Alles anders dan winst is niet goed. Een ruime zege zou prima zijn, maar het gaat mij sec om winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.