Blind verrast met keuze voor piepjonge De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt (17) maakt tegen Bulgarije als basisspeler zijn debuut voor Oranje. De Ajacied krijgt de voorkeur boven Wesley Hoedt.

Blind verrast met keuze voor piepjonge De Ligt

Op basis van de laatste training was het de verwachting dat Hoedt zou spelen tegen Bulgarije. Bondscoach Danny Blind geeft echter de voorkeur aan De Ligt, die met een fout bij Excelsior - Ajax (1-1) bepaald geen vlekkeloze aanloop naar de interlandperiode kende.

'Het was een pittige beslissing, maar die was eigenlijk al op voorhand genomen. We hebben Matthijs als rechter centrale verdediger geselecteerd, achter Stefan de Vrij (geblesseerd, red.)', aldus Blind tegenover de NOS. 'Ik moest dus een afweging maken tussen Matthijs en Wesley Hoedt, die ook een goede indruk maakte. Maar dan zou ik met twee linkspoten spelen.' Neemt Blind met het kiezen van De Ligt een onnodig risico? 'Dat kun je ervan maken als het niet goed afloopt. Maar ik heb vertrouwen in hem.'

Waar De Ligt in Sofia zijn eerste interland speelt, is het WK-kwalificatieduel voor zijn liniegenoot Bruno Martins Indi zijn eerste interland sinds september 2015. Toen leidde hij met een rode kaart de 0-1 nederlaag tegen IJsland in. Rick Karsdorp en Daley Blind bezetten de backposities in de opstelling. Jeroen Zoet staat op doel.

Het middenveld wordt gevormd door Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen. Het betekent dat Wesley Sneijder op de bank begint. Voorin spelen de verwachte drie namen. Arjen Robben en Quincy Promes bezetten de flanken, terwijl de doelpunten gemaakt moeten worden door Sporting Lissabon-sensatie Bas Dost. Hij was sinds het wegvallen van Vincent Janssen praktisch zeker van zijn derde basisplaats bij het Nederlands elftal.

Opstelling Oranje: Zoet; Karsdorp, Martins Indi, De Ligt, Blind; Strootman, Wijnaldum, Klaassen; Robben, Dost, Promes

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.