Girona blijft de verwachtingen overtreffen in La Liga. De Catalanen hebben na de zege op Almería weer evenveel punten als koploper Real Madrid. Daley Blind toonde zondag opnieuw zijn waarde.

Girona
5 - 2
UD Almería
UD Almería

Dat Girona een valse start had tegen Almería is zacht uitgedrukt. De bezoekers kwamen in de tweede minuut al op voorsprong in Estadio Municipal de Montilivi. Leo Baptistão beproefde zijn geluk vanuit een moeilijke hoek en Girona-goalie Paulo Gazzaniga leek te worden verrast door die poging. Via de keeper eindigde de bal in het net. Gazzaniga moest in de 24ste minuut opnieuw vissen. Na slordig balverlies bij de thuisploeg schakelde Almería snel om. Blind kon het gat niet meer dichtlopen en zag Baptistão uit de rebound de 0-2 maken.

Girona herstelde de schade in de fase voor rust. In een periode van zes minuten ging het helemaal mis voor Almería. Het begon met een balverovering door Blind. Aleix García na het door de Nederlander gewonnen duel Ivan Martín, die voor de 1-2 zorgde. De mooiste goal van de wedstrijd was de 2-2. De opgekomen Blind ging een een-tweetje aan met spits Artem Dovbyk en legde de bal vervolgens perfect klaar voor de 26-jarige Oekraïner. Dovbyk zorgde met een schot in de verre hoek voor de gelijkmaker.

Dovbyk hielp Girona in de 43ste minuut met zijn sterke linker aan de voorsprong. Met een schot in de verre hoek maakte de aanwinst zijn vijfde treffer van het seizoen in La Liga. Met een voorsprong in handen liet Girona na rust zien waarom het zo hoog staat op de ranglijst. Met combinatiespel werd Almería overklast. Voormalig PSV'er Sávio bracht dat twintig minuten voor het einde tot uitdrukking in een grote voorsprong. De van Troyes gehuurde buitenspeler sprintte vanaf rechts naar het midden en scoorde met zijn linker: 4-2. Cristhian Stuani bepaalde de eindstand op 5-2.

Geen team in La Liga heeft na tien speelrondes meer punten dan Girona, dat gelijke tred houdt met Real Madrid.