Blind prijst organisatie en geduld na zege

Daley Blind is tevreden met de controle die Manchester United tegen West Bromwich Albion (2-0 winst) tentoonspreidde. Volgens de centrumverdediger is het elftal van manager Louis van Gaal groeiende.

'Ik denk dat veel teams op Old Trafford genoegen nemen met een gelijkspel. Daarom moeten we geduldig zijn en het tempo hoog houden. Soms duurt het even voor we kansen krijgen', stelt de ex-Ajacied op de clubsite van United.

The Mancunians waren in eigen huis voor rust vrijwel altijd aan de bal, maar moesten tot de 52ste minuut wachten op de openingstreffer. Na het doelpunt van Jesse Lingard beten de bezoekers vaker van zich af. 'Ze probeerden ons onder druk te zetten, maar we bleven goed overeind.'

Manchester United staat momenteel vierde op één punt van koploper Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft en morgen in actie komt tegen Aston Villa. 'Het is spannend in de top. We doen het goed en moeten hier op voortborduren. We zijn gefocust en spelen georganiseerd.'

Die laatste woorden komen ook tot uiting in het doelsaldo van de equipe van Van Gaal. United kreeg in twaalf duels nog maar acht goals tegen, waardoor The Red Devils samen met Arsenal de minste tegengoals hoefden te slikken in de Premier League.