Blind plaatst vraagtekens bij mentaliteit Willems

Reacties

Bondscoach Danny Blind is niet te spreken over de houding die Jetro Willems etaleert. Daarom valt de linksback van PSV in elk geval voorlopig buiten de boot bij Oranje.

Blind plaatst vraagtekens bij mentaliteit Willems

Willems maakt bij PSV een flinke dip door en Blind heeft de indruk dat hij er niet alles aan doet om die kentering te stoppen. 'Ik heb het idee dat er bij hem veel meer in zit, maar hij brengt het niet. Ik hoop dat Jetro het besef krijgt dat hij er meer in moet steken. Die intentie is er, maar dat alleen is niet genoeg', zei Blind.

'Als iemand het een langere periode niet brengt, moet er een ander komen.' Die ander is Marvin Zeegelaar, die dit seizoen volgens de bondscoach goed bezig is bij Sporting Lissabon. 'Hij is onbekend bij het grote publiek, maar ik ken hem goed. Ik ben hoofd opleiding geweest bij Ajax, daar heeft hij zijn debuut gemaakt. Via omzwervingen via Turkije en Rio Ave is hij bij Sporting terechtgekomen. Hij speelde aan het begin lang niet altijd, maar de laatste zes weken wel. Tegen Borussia Dortmund en Real Madrid haalde hij een goed niveau.'

Ook op de rechterflank is de spoeling dun. Feyenoorder Rick Karsdorp lijkt zeker van een basisplaats. Daryl Janmaat (Watford) is geblesseerd, terwijl Joël Veltman donderdag met een grote fout bijna een gelijkspel van Ajax tegen Celta de Vigo inleidde. 'Maar ik heb wel iemand nodig voor achter Karsdorp', gaf Blind zijn reden voor het selecteren van de Ajacied.

Lees hier alles over de Oranje-selectie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.