Blind neemt druk weg bij basisdebutant Berghuis: 'Op is op'

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft kort voor het oefenduel met Polen toelichting gegeven op zijn drie wijzigingen in de basiself van Oranje ten opzichte van de confrontatie met Ierland (1-1).

Blind neemt druk weg bij basisdebutant Berghuis: 'Op is op'

Memphis Depay begon vrijdag nog in de basis, maar start nu vanaf de bank. De buitenspeler van Manchester United werd in Ierland na 61 'moeilijke' minuten vervangen door de destijds debuterende Steven Berghuis, die nu de voorkeur krijgt in de basisformatie. 'Ik wil hem ook eens zien in zo'n wedstrijd', luidde de verklaring van de keuzeheer.

'Dan moet ik hem laten starten en kijken hoever hij kan komen. Hij heeft natuurlijk weinig wedstrijden (negen Premier League-optredens, red.) in de benen, maar ik heb hem gezegd: "Als het op is, is het op". Dan kan Memphis of Luciano Narsingh erin', stelde Blind. Memphis mag dus nog hopen op zijn zilveren schaal, behorend bij het aantal van 25 duels voor de nationale ploeg.

Naast Berghuis voert de Zeeuwse bondscoach met basisplaatsen voor Kenny Tete en Marco van Ginkel nog twee wijzigingen door. Blind: 'Achterin is alles dubbel bezet. Je hebt altijd je voorkeur, om iemand aan het werk te willen zien, en ik vind dat Kenny het verdient om te starten. Op het middenveld is de spoeling dun, met het wegvallen van onder meer Wesley Sneijder en Davy Klaassen. Met Kevin (Strootman, red.) hebben we een afspraak gemaakt, maar hij kan nog invallen.'

Robben
Blind blikte ook nog kort terug op het bezoek dat de geblesseerde Arjen Robben bracht aan de selectie van Oranje. De aanvaller van Bayern München had er 'zeker geen eigen spreekkamer'. 'Hij heeft zelf gebeld, of hij langs mocht komen. Hij had zijn eigen programma en om dat programma en onze trainingen om heeft hij met jongens gesproken en steeds aan verschillende tafeltjes gezeten. Maar we moeten het ook niet overdrijven. Arjen is een topspeler en kan dingen overbrengen op jonge jongens. Dat is alles.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.