Blind verkoos Advocaat boven Meulensteen

Reacties

Dick Advocaat beleeft momenteel zijn eerste trip met Oranje als assistent-bondscoach. De 68-jarige Hagenaar werd onlangs door Danny Blind gepolst om de vertrekkende Ruud van Nistelrooy op te volgen, waarop hij in dienst van de KNVB trad.

Blind verkoos Advocaat boven Meulensteen

Hoewel Advocaat en zijn voorganger Van Nistelrooy als assistenten qua karakter en werkwijze mijlenver uit elkaar liggen liet Blind in de media doorschemeren dat de keuze voor de Hagenaar weloverwogen was. De bondscoach legde uit dat hij zelf met de optie Advocaat was gekomen en maakte zich vervolgens hard voor de komst van de ervaren assistent.

Die uitleg werd in Manchester met enige verbazing ontvangen. Blind was eerder namelijk naar de Engelse stad afgereisd om René Meulensteen te polsen als vervanger voor Van Nistelrooy. Meulensteen kreeg te horen dat hij de juiste man voor die baan was, omdat hij als ervaren oefenmeester mooi alle trainingen kon gaan leiden. Dat gaf Blind naar eigen zeggen zelf de gelegenheid om de spelers te observeren.

De voormalige assistent van Sir Alex Ferguson wist dat hij niet de enige gegadigde was voor de baan en kreeg al snel na het bezoek van Blind te horen dat de keuze was gevallen op Advocaat. Opvallend detail daarbij is dat de rol van de bondscoach een andere invulling had gekregen als Meulensteen de assistent was geworden.

Lees in de VI van deze week of op VI Premium alles over het trainingskamp van het Nederlands elftal en de eerste week van Dick Advocaat als assistent-bondscoach. Bestel het nieuwe nummer hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.