Blind haalt Robben in eerste instantie nog niet bij Oranje

Reacties

Arjen Robben maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober), hoewel de aanvaller van Bayern München eerder deze maand zijn rentree maakte.

Blind haalt Robben in eerste instantie nog niet bij Oranje

Tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag hield bondscoach Danny Blind wel de optie open om Robben alsnog bij de selectie te halen, 'afhankelijk van wat er dit weekeinde gebeurt'. Als Robben zaterdag in de basis staat tegen 1. FC Köln, gaat Blind met Bayern bespreken wat er mogelijk is.

Als gevolg van een tijdens de voorbereiding opgelopen dijbeenblessure miste de Groninger de eerste duels van Bayern én de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje in en tegen Zweden (1-1). Door blessureleed speelde Robben sinds het WK 2014 slechts zes interlands. Zijn laatste cap veroverde hij op 13 november 2015 tegen Wales (2-3 winst).

Stefan de Vrij maakt wel deel uit van het keurkorps voor het vervolg van de WK-voorrondecyclus. De verdediger van Lazio speelde op 6 september 2015 tegen Turkije (3-0 verlies) zijn laatste interland. In die wedstrijd liep De Vrij een knieblessure op die hem bijna een jaar uit de roulatie hield. Sinds zijn rentree in de voorbereiding is de voormalig Feyenoorder razendsnel uitgegroeid tot een vaste waarde bij Lazio.

Afvallers
Ten opzichte van de voorselectie zijn Michel Vorm, Kenny Tete, Vurnon Anita, Bart Ramselaar en de geblesseerde Jorrit Hendrix en Ron Vlaar, die zondag ook niet zal spelen voor AZ wegens pijntjes, afgevallen. Daryl Janmaat en Riechedly Bazoer zaten al niet in de voorselectie. Dit duo behoorde eerder tijdens de interlands begin deze maand nog wel tot de Oranje-selectie. Janmaat had zelfs een basisplaats tijdens de start van de WK-kwalificatie in en tegen Zweden (1-1), maar viel eerder deze maand tijdens het thuisduel van Watford met Manchester United (3-1 zege) uit met een schouderblessure. Bazoer is de laatste weken geen basisspeler bij Ajax.

Het Nederlands elftal neemt het vrijdag 7 oktober eerst op tegen Wit-Rusland, dat de WK-kwalificatiereeks aanving met een 0-0 remise tegen Frankrijk. Om 20.45 uur is de aftrap in De Kuip. De laatste keer dat Nederland actief was in dit stadion was op 31 mei 2014 tegen Ghana (2-0 winst in een oefenduel richting het WK). Op maandag 10 oktober is verliezend EK-finalist Frankrijk de volgende opponent van Oranje. Dit duel wordt afgewerkt in de Amsterdam Arena en begint om 20.45 uur.

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de mondiale eindronde. De nummer twee neemt hoogstwaarschijnlijk deel aan de play-offs. Dit voorbehoud is nodig, omdat de slechtste runner-up niet mag meedoen aan de barrages. Donderdag al maakte de Franse bondscoach Didier Deschamps zijn selectie bekend, met verdediger Aymeric Laporte van Athletic de Bilbao als meest opvallende naam.

Wit-Rusland
Danny Blind meent dat Wit-Rusland een niet te onderschatten tegenstander is, zo benadrukt hij in gesprek met Ons Oranje. 'Het is een gegeven dat kleinere landen zich roeren. Hoe klein ben je als Wit-Rusland de topclub uit dat land zich kwalificeert voor de Champions League? Ik heb de wedstrijd tegen Frankrijk gezien en Wit-Rusland is een taaie tegenstander. Daar loop je niet zomaar over heen. Het is een lastige wedstrijd voor ons, net als die tegen Frankrijk. Dit is een heel zware ronde, maar ook wel weer mooi.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.