'Bliksemvertrek in de maak: Bosz kan Shaqiri alweer uitzwaaien'

Reacties

Xherdan Shaqiri is op weg naar de uitgang bij Olympique Lyon. De middenvelder annex aanvaller zou ruim vijf maanden na zijn komst naar de club van coach Peter Bosz al voor een vertrek naar Amerika staan.

'Bliksemvertrek in de maak: Bosz kan Shaqiri alweer uitzwaaien'
© Pro Shots

In de zomer werd de Zwitser nog met hoge verwachtingen overgenomen van Liverpool. Lyon legde zes miljoen euro op tafel, een bedrag dat middels bonussen nog verder kon oplopen. Bosz roemde de slimme en ervaren linkspoot en hem werd een flink salaris gegund in zijn nog tot medio 2024 lopende contract.

Een klein half jaar later is alles anders. Shaqiri kwam in zestien officiële duels maar tot twee goals en overtuigde geenszins. Daarom werd hij naar verluidt al eerder op de transferlijst gezet.

Waar de honderdvoudig international vorige week nog met Sion sprak, zou hij nu volgens L'Équipe naar een nog onbekende club in de Major League Soccer op weg zijn. Amerikaanse bronnen stellen dat het om Chicago Fire gaat. 

Shaqiri zou zelf ook willen verkassen omdat hij bij Lyon niet genoeg aan spelen toekomt. En dat is wel wat de dertigjarige Zwitser wil met het oog op het WK.

In het laatste duel van Lyon, de 2-1 zege op Olympique Marseille, was de ooit bij FC Basel doorgebroken Shaqiri nog wel goed voor een goal en een assist. De vraag is nu of dat voor de voormalige middenvelder van onder meer Bayern München en Internazionale ook zijn laatste wedstrijd was voor de huidige nummer zeven van de Ligue 1.

Spelersprofiel

X. Shaqiri


Geboortedatum:
10 oktober 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Gjilan
Nationaliteit
Zwitserland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Chicago Fire
Nationaal team:
Zwitserland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer X. Shaqiri
Meer over X. Shaqiri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.