Blessure schopt transferplannen gewilde Barkley in de war

Reacties

Alles wees erop dat Ross Barkley deze zomer vertrekt bij Everton, maar het wordt de 23-jarige middenvelder er niet makkelijk op gemaakt. De club van manager Ronald Koeman meldt dat de Engelsman de rest van de voorbereiding mist door een liesblessure.

Blessure schopt transferplannen gewilde Barkley in de war

Barkley ontbreekt daardoor op het trainingskamp in Nederland, waar Everton woensdag met 3-0 won van FC Twente. Engelse media namen aan dat Koeman zijn speler thuisliet wegens een gebrek aan toekomst bij de club, maar afgaande op het bericht dat The Toffees op hun website plaatsten gaat het toch echt om een serieuze kwetsuur.

Volgens Everton bleef Barkley achter in Engeland om te worden geopereerd. Hij zal circa vier weken nodig hebben om te herstellen. Het eerste Premier League-duel met Stoke City op 12 augustus is daardoor niet haalbaar voor de 22-voudig international, die vooralsnog weigert zijn in 2018 aflopende contract te verlengen.

Alleen als Barkley zijn contract alsnog verlengt, is er volgens Koeman nog toekomst voor hem op Goodison Park. Of het op korte termijn van een transfer komt is door zijn liesblessure echter de vraag. Engelse media meldden dat de interesse van Tottenham Hotspur is bekoeld door de hoge vraagprijs die Everton hanteert: ruim 55 miljoen euro.

Mogelijk profiteert Manchester United van die impasse. José Mourinho heeft echter andere prioriteiten, het halen van een buitenspeler en een controleur, waardoor een eventuele transfer van Barkley pas aan de orde is als de transferdeadline in zicht komt en de vraagprijs mogelijk zakt. Wellicht dat ook Chelsea en Spurs dan nog zaken willen doen.

Mourinho sprak dinsdag nog zijn onvrede uit over de huidige gang van zaken op de transfermarkt. 'Het wordt steeds moeilijker, zo niet onmogelijk om spelers te halen', vertelde de Portugees tegen ESPN. 'Ik geef niemand ergens de schuld van, het is gewoon de realiteit. Ik heb ooit gezegd dat we drie of vier spelers willen halen, maar dat wordt erg lastig.'

Funes Mori
Barkley zal dus nog even geduld moeten hebben, dat geldt helemaal voor Ramiro Funes Mori. De Argentijnse verdediger van Everton is in Barcelona opnieuw geopereerd en zal zes tot negen maanden moeten revalideren. Funes Mori, afgelopen seizoen goed voor 26 optredens, scheurde zijn meniscus toen hij in maart op pad was met de nationale ploeg.

Lees op VI Pro meer over de topploeg waar Ronald Koeman bij Everton aan bouwt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.