Prachtige goals helpen Everton eenvoudig langs Twente

Reacties

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft woensdagavond in De Lutte met ruime cijfers gewonnen van FC Twente: 0-3. Voor de neutrale toeschouwer was het bij vlagen genieten geblazen tijdens het oefenduel.

Prachtige goals helpen Everton eenvoudig langs Twente

In de eerste helft had de hitte duidelijk vat op het spel. Everton had het initiatief, maar wist dat pas vlak voor rust uit te buiten. Kevin Mirallas kwam vanaf de linkerflank naar binnen en schoot kiezelhard in de kruising. De nieuwe doelman van Twente, Jorn Brondeel, was volstrekt kansloos.

Everton-manager Ronald Koeman zag zijn ploeg overtuigen tegen FC Twente.
Everton-manager Ronald Koeman zag zijn ploeg overtuigen tegen FC Twente.

Dat was hij ook toen Aaron Lennon er in de 73ste minuut 0-2 van maakte met een schuiver. Op dat moment waren Davy Klaassen en Wayne Rooney, die op de bank begonnen, al ingevallen. Onder de lat van Everton beleefde Maarten Stekelenburg een rustige avond.

Uiteindelijk won Everton zelfs met 0-3. De negentienjarige Kieran Dowell beloonde zijn ijzersterke invalbeurt met een fraaie goal. Even later had hij ook nog een fraaie voorzet in huis, maar de kopbal van Klaassen die daaruit volgde was een prooi voor Brondeel.

Bekijk hieronder de reactie van FC Twente-trainer René Hake na de wedstrijd tegen Everton.

'Zij brachten jongens van CL-niveau en wij spelers van Jong Twente'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.