Blessure Isak komt op ongunstig moment voor Zweden

Reacties

Alexander Isak komt niet in actie voor Zweden. De 23-jarige topschutter is geblesseerd geraakt en mist hierdoor de wedstrijden tegen Servië en Slovenië in de Nations League.

Blessure Isak komt op ongunstig moment voor Zweden
© Pro Shots
Servië
Servië
4 - 1
Zweden
Zweden

'Het voelt heel verdrietig om het team te moeten verlaten. Ik keek ernaar uit om weer in het geelblauw te spelen', laat een teleurgestelde Isak weten in een verklaring. Ook coach Janne Anderson had de situatie graag anders gezien. 'Het is zowel voor Alex als voor ons team verdrietig. Na met zowel de medische staf als Alex te hebben gesproken, ben ik er desondanks van overtuigd dat dit de juiste beslissing is', aldus Anderson op de site van de Zweedse voetbalbond.

De blessure van Isak komt voor het Zweedse elftal op een vervelend moment. Het elftal staat derde in de groep met Noorwegen, Servië en Slovenië. De eerste plaats is al niet meer haalbaar voor het land en nummer laatst Slovenië heeft slechts één punt minder.

70 miljoen
Isak was in 37 interlands voor Zweden goed voor negen doelpunten. Hij speelt op dit moment voor Newcastle United. De spits verkaste afgelopen zomer voor 70 miljoen euro van Real Sociedad naar de Engelse middenmoter. Hoewel de blessure van de doelpuntenmaker een gemis zal zijn voor Zweden, neemt Anderson geen vervanger op in de selectie. 'Ik wil me nu volledig focussen op de wedstrijd tegen Servië', zegt de oefenmeester over zijn beslissing.

Lees meer over Alexander Isak in dit PRO-artikel.

Spelersprofiel

A. Isak


Geboortedatum:
21 september 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Stockholm
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Newcastle United
Nationaal team:
Zweden

Tijdens Servië – Zweden kunnen verschillende Eredivisie-spelers hun opwachting maken. Feyenoorder Patrick Walemark zit voor het eerst bij de Zweedse selectie en bij Servië zijn de schijnwerpers gericht op Ajacied Dusan Tadic.

UEFA Nations League

Stand League B Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
6
4
1
1
13-5
+8
13
2
Noorwegen
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Slovenië
6
1
3
2
6-10
-4
6
4
Zweden
6
1
1
4
7-11
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.