Blatter wil WK 2018 in Noord- en M-Amerika

Sepp Blatter had woensdag een teleurstellende mededeling voor zowel Engeland als Nederland en België. De voorzitter van de FIFA vertelde in Londen dat het allesbehalve zeker is dat in 2018 de eindronde van het WK in Europa zal plaatsvinden.

Blatter wil WK 2018 in Noord- en M-Amerika

Blatter deed zijn uitlatingen tijdens een bijeenkomst met de beoogde nieuwe Engelse premier en huidige minister van Financiën Gordon Brown en minister van Sport Richard Caborn. De Zwitserse preses van de FIFA hintte dat Noord- en Midden-Amerika en Azië eerder aan de beurt zijn om het WK van 2018 te organiseren.

'Het algemeen bestuur moet een beslissing nemen of alle aangesloten confederaties om beurten aan bod komen voor de organisatie. In dat geval zou het WK van 2018 aan de Concacaf moeten worden toegewezen.' Bij de Concacaf zijn de Noord- en Midden-Amerikaanse landen aangesloten. Zij kwamen in 1994 voor het laatst aan bod met de Verenigde Staten. Sindsdien werd er gespeeld in Europa (Frankrijk 1998 en Duitsland 2006) en Azië (Japan en Zuid-Korea in 2002), terwijl in 2010 Afrika (Zuid-Afrika) aan de beurt is en in 2014 Zuid-Amerika (Brazilië of Colombia).

Volgens Blatter kan het bestuur ook beslissen dat Zuid-Amerika én Noord- en Midden-Amerika als één worden beschouwd en dat daarom Azië aan de beurt is. Volgens Blatter kan het FIFA-bestuur ook beslissen het rouleren per continent te staken en een vrije inschrijving voor alle confederaties te houden. In december zal het FIFA-bestuur een beslissing nemen. Blatter zei zelf de Concacaf aan te willen wijzen als locatie met Mexico, Canada en de Verenigde Staten als kandidaten.

Bekijk hier al onze video's