Blatter steunt schorsing van minderjarige Barça-talenten

FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil geen uitzondering maken voor Barcelona, dat zes jeugdspelers geschorst zag worden vanwege het breken van de regels voor het aantrekken van minderjarigen.

Blatter steunt schorsing van minderjarige Barça-talenten

La Másia, het vermaarde opleidingscomplex van Barcelona, heeft in het verleden veel toptalenten voortgebracht. Ook nu lopen er enkele veelbelovende spelers rond, maar zes van hen mogen op dit moment vanwege een schorsing niet voor de Catalaanse grootmacht uitkomen.

'De Barça-zaak wordt bestudeerd', reageerde Blatter tegenover AS. 'Maar de regels zijn erg duidelijk. De populariteit van het voetbal brengt gevaren met zich mee. Het financiële succes van onze sport maakt het, helaas, interessant voor internationale maffia.'

De talenten die op dit moment een schorsing uitzitten zijn Bobby Adekanye, die de Nederlandse en Nigeriaanse nationaliteit bezit, Paik Seung-Ho, Lee Seung Woo en Jang Gyeolhee uit Zuid-Korea, de Fransman Theo Chendri en de uit Kameroen afkomstige Patric Sousia.

De wereldvoetbalbond (FIFA) keurt alleen transfers van minderjarigen goed als de ouders zelf besluiten te verhuizen, zonder dat de loopbaan van hun kind ermee te maken heeft, of als de ouders op minder dan vijftig kilometer van de grens tussen beide landen wonen.

Binnen de Europese Unie mogen spelers vanaf zestien jaar voor een buitenlandse club tekenen, daarbuiten pas vanaf het moment dat zij de volwassen leeftijd - achttien jaar - bereikt hebben.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen