Villa en Messi helpen Barcelona voorbij Rayo Vallecano

Barcelona heeft de winst op AC Milan in de Champions League een goed vervolg gegeven in de competitie. In Camp Nou werd mede dankzij Lionel Messi Rayo Vallecano opzij gezet: 3-1.

Adriano startte als vervanger van Dani Alves als rechtsback, maar de Braziliaan die aanvankelijk rust kreeg moest na 23 minuten alsnog aantreden toen Adriano zich aan zijn hamstring blesseerde bij een doelpoging. Lionel Messi was daarvoor al twee keer dichtbij een treffer voor de thuisploeg.

Die kwam er na 25 minuten dankzij David Villa. De aanvaller rondde goed af op aangeven van Messi. Een kwartier later waren de rollen omgedraaid. Toen werd de Argentijn weggestuurd door Villa en passeerde hij keeper Rubén in de korte hoek.

Daarmee verscherpte de Argentijn zijn eigen wereldrecord. De afgelopen achttien competitieduels van Barcelona gingen niet voorbij zonder dat hij scoorde.

Twaalf minuten na rust maakte hij er nog een, zijn 42ste in het huidige Primera División-seizoen. Wederom was Villa de aangever. Gewonnen gaf Rayo zich niet. De ploeg probeerde de hele wedstrijd al wel mee te voetballen met het tempo van de Catalanen, maar – tot de zeventigste minuut – kon het de defensie niet passeren. Dat deed Raúl Tamudo toen alsnog op aangeven van aanvoerder Piti.

Door de overwinning heeft Barcelona 74 punten uit 28 wedstrijden en heeft het bovendien al 88 keer gescoord. Regerend landskampioen Real Madrid volgt op dertien punten. Rayo Vallecano bezet de negende plaats.

Overige uitslagGranada - Levante 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.