Blatter peinst niet over uitstel beslissing WK-toewijzing

Op 2 december weten Nederland en België of het WK in 2018 naar de Lage Landen komt. FIFA-president Sepp Blatter ziet in de schandalen geen aanleiding voor een uitstel.

Blatter peinst niet over uitstel beslissing WK-toewijzing

'We zijn nog vijf weken af van de definitieve beslissing', zei Blatter. 'Een andere datum is nimmer aan de orde geweest. Op 2 december neemt het uitvoerend comité van de FIFA in een geheime verkiezing een besluit over het WK in 2018 en 2022.'

Blatter reageerde op de problemen die in de aanloop naar de toewijzing van de WK's in 2018 en 2022 aan de oppervlakte kwamen. Twee FIFA-afgevaardigden kregen een schorsing omdat ze bereid waren hun stem te geven in ruil voor een financiële tegenprestatie. Daarnaast loopt er een onderzoek van de FIFA naar de mogelijke illegale afspraken tussen Portugal, Spanje en Qatar.

Op 2 december worden de WK's van 2018 en 2022 toegewezen. Naast de combinaties Nederland-België en Spanje-Portugal dingen Rusland en Engeland mee naar het eindtoernooi over acht jaar. Voor 2022 zijn Japan, Zuid-Korea, Australië, de Verenigde Staten en Qatar kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen