Blatter geeft ook IOC-zetel op

Reacties

Sepp Blatter is niet verkiesbaar tijdens het congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 79-jarige voorzitter van de FIFA heeft zijn lidmaatschap opgezegd.

Blatter geeft ook IOC-zetel op

IOC-voorzitter Thomas Bach (uiterst rechts op de foto, Blatter links) liet vanuit Kuala Lumpur weten dat de Zwitser niet meer verkiesbaar is. 'Hij heeft me op 23 juli al per brief laten weten dat hij het ongepast vindt om aan een nieuwe termijn te beginnen terwijl hij op 26 februari stopt als FIFA-voorzitter.'

Hoewel Blatter formeel herkiesbaar had kunnen zijn in Maleisië, zou er met het einde van zijn FIFA-voorzitterschap ook een einde komen aan zijn tijd bij het IOC. Bovendien mogen IOC-leden niet ouder dan tachtig jaar zijn en die leeftijd bereikt de Zwitser op 10 maart.

Blatter, die net als in juni in Lausanne ook het congres in Kuala Lumpur aan zich voorbij liet gaan, maakt al sinds 1999 deel uit van het IOC. Bach dankt de veelbesproken Zwitser, die volgens hem 'een grote bijdrage' heeft geleverd aan de organisatie.

Blatter kondigde begin juni, vier dagen na zijn herverkiezing als voorzitter van de FIFA, zijn aftreden aan. De Zwitser voelde na de opengetrokken FIFA-beerput niet meer het vertrouwen van de voetbalwereld.  Destijds sprak Bach zich positief over dat besluit uit. 'Wij hebben het grootste respect voor de beslissingen van president Blatter om op stappen en op te roepen tot de broodnodige veranderingen. Hij maakt hiermee de weg vrij voor een nieuwe leiding die hiervoor moet zorgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.