Blanc verwijt spelers zelfvoldaanheid en gebrek aan respect

Reacties

Laurent Blanc heeft uitgehaald naar zijn spelers, nadat Paris Saint-Germain zaterdag uit tegen SC Bastia een comfortabele voorsprong uit handen gaf en met 4-2 onderuit ging.

Blanc verwijt spelers zelfvoldaanheid en gebrek aan respect

De Franse oefenmeester zag zijn elftal op Corsica binnen twintig minuten twee keer scoren, maar nog voor rust kwam Bastia op gelijke hoogte en na de hervatting liep PSG zelfs tegen een nederlaag aan. Voor de regerend landskampioen was het de derde competitiewedstrijd op rij (G1, V2) die geen zege opleverde, waardoor de Parijzenaren dalen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Sinds PSG in 2011 werd overgenomen door Qatar Sports Investments was het niet gebeurd dat het in de tweede seizoenshelft niet bij de eerste drie ploegen op de ranglijst stond. Dat wordt vooral Blanc aangerekend. In Franse media wordt er zelfs al gespeculeerd over zijn mogelijke opvolger. Dat de 49-jarige voormalig topverdediger tegen Bastia om disciplinaire redenen Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani niet selecteerde, deed zijn positie ook niet goed.

Blanc zelf zocht de schuld voor de nederlaag tegenover L'Equipe bij de instelling van zijn spelers. 'Misschien dachten we dat dit een makkelijke wedstrijd was. We toonden een gebrek aan respect voor Bastia na de eerste 35 minuten en sommige spelers waren zelfvoldaan. Dat hebben ze ons betaald gezet.'

Saint-Étienne
Vanwege de recente resultaten staat er voor PSG veel spanning op het bekerduel met Saint-Étienne op dinsdag. De ploeg van spits Ricky van Wolfswinkel is namelijk in topvorm en nam dit weekeinde de derde plaats over van PSG. Behalve succes in de beker lijkt dus ook een kampioenschap niet uitgesloten, al wilde coach Christophe Galtier daar niets van weten. 'Laat ons met rust, wij zijn niet in de titelrace. Ik ken de kwaliteiten van mijn spelersgroep, maar ook de beperkingen van ons elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.