Blackburn stuurt Avdic terug, Gorter wijst De Graafschap af

Reacties

AZ is voorlopig nog niet af van Denni Avdic en Donny Gorter. Blackburn Rovers ziet af van de 26-jarige spits die vorige week op proef was bij de club uit het Engelse Championship. Gorter heeft de belangstelling van De Graafschap naast zich neergelegd.

Blackburn stuurt Avdic terug, Gorter wijst De Graafschap af

Avdic (foto) is in Alkmaar al een tijdje overbodig en mag vertrekken. De spits werd in 2013 overgenomen van Werder Bremen, nadat hij op huurbasis indruk had gemaakt bij PEC Zwolle. Bij AZ kon de Zweedse aanvaller de hoge verwachtingen niet inlossen. In dertien Eredivisie-wedstrijden maakte hij geen enkel doelpunt voor de Alkmaarders. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Heracles Almelo, maar toen hij terugkeerde moest hij zich aansluiten bij de beloftenploeg.

Gorter kwam in 2012 van NAC Breda naar AZ. In zijn eerste seizoen in Noord-Holland kwam de linksback nog tot 23 competitieduels voor de Noord-Hollanders, maar hij raakte langzaam maar zeker uit beeld. Het voorbije seizoen verhuurde de club van trainer John van den Brom de 27-jarige linkspoot aan Aalborg BK, waar hij door een kruisbandblessure slechts achttien keer in actie kwam.

In tegenstelling tot Avdic en Gorter, die beiden nog een contract tot medio 2016 hebben, mag Fernando Lewis wel blijven. Hij wordt evenwel niet langer meer gezien als vleugelaanvaller. De technische staf gaat hem proberen om te vormen tot rechtsback. 'Normaal gesproken is het niet eenvoudig een speler te overtuigen', zegt trainer Van den Brom. 'Maar in dit geval kwam Fernando er zelf mee. Hij zag ook in dat het voorin moeilijk voor hem zou worden. En hij heeft eigenlijk alles om een goede back te worden. Hij is snel, fysiek sterk, kan goed koppen. Dus we zijn met hem aan de slag gegaan en tot nu toe pakt hij het heel aardig op.'

Ook Djavan Anderson (20), de verdediger annex middenvelder kwam vorige zomer over van Ajax, mag uitkijken naar een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.