Van den Brom laat weinig heel van zwak optreden AZ

Reacties

Het spel van AZ stelde John van den Brom zwaar teleur. De trainer miste beleving en passie bij zijn spelers in de wedstrijd tegen Excelsior (2-2).

Van den Brom laat weinig heel van zwak optreden AZ

'Ik ben heel teleurgesteld. Je mag nog blij zijn dat je gelijkspeelt. We hebben heel slecht gespeeld en dan is het ook terecht dat je achter komt', aldus de zichtbaar ontstemde coach voor de camera van FOX Sports.

Van den Brom laakte de instelling van zijn elftal. 'We moeten hier winnen en dat moet je dan ook uitstralen. Het vak voetbal moet je beleven. In de rust hebben we geprobeerd de spelers wakker te schudden. In de tweede helft hebben we het wel beter gedaan, maar ook niet goed.'

AZ kwam twee keer terug van een achterstand en ging in de slotfase met man en macht op zoek naar de winnende treffer. 'Ik hecht veel waarde aan een goede veldbezetting en organisatie, maar als je dan die laatste tien minuten bekijkt, word je gek. Je mag naar voren gaan, maar je moet ook snel terug zijn. Dat is een belangrijke les, ook met het oog op de Europa League.'

AZ speelt donderdag in de play-off van die competitie tegen het Roemeense Astra Giurgiu. De Alkmaarders beginnen met een uitwedstrijd, waarna een week later de return in eigen huis volgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.