Bizarre taferelen in Zuid-Amerika: vierdubbele wissel voor rust bij 4-0 achterstand

In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks is Colombia hard onderuitgegaan op bezoek bij Ecuador. Bondscoach Carlos Queiroz kon het voor rust niet meer aanzien en greep hard in.

Ecuador
Ecuador
6 - 1
Colombia
Colombia

Met zes punten uit drie duels was Ecuador al uitstekend begonnen aan de WK-kwalificatiecampagne en dinsdagavond maakte het opnieuw veel indruk. Al na negen minuten had Ecuador twee keer gescoord. Robert Arboleda en Ángel Mena bezorgden de thuisclub een bliksemstart. Daar bleef het niet bij, want in de 39ste minuut stond het 4-0 in Quito. Dankzij doelpunten van Michael Estrada en Xavier Arreaga werd de voorsprong verdubbeld.

Queiroz (foto) zag het met lede ogen aan en besloot niet af te wachten tot de rust. Na de vierde treffer van Ecuador wisselde de bondscoach van Colombia liefst vier spelers, waaronder oud-Ajacied Luis Orejuela. De ingreep van Queiroz had effect, want nog voor rust maakte James Rodríguez er 4-1 van door een strafschop te benutten.

Spannend werd het echter niet meer in Estadio Rodrigo Paz Delgado, want in de tweede helft kwamen de bezoekers niet meer tot scoren. Gonzalo Plata was namens de thuisclub nog wel trefzeker. Het talent van Sporting Portugal scoorde op zeer fraaie wijze en was zó blij met die treffer dat hij zijn shirt uitdeed. Het kwam hem op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te staan, waardoor Ecuador de wedstrijd met tien man eindigde. In de extra speeltijd bepaalde Arboleda de eindstand op 6-1.

Door de overwinning heeft Ecuador nu net als Brazilië negen punten, maar de koploper speelde een wedstrijd minder. In de nacht van dinsdag op woensdag spelen de Goddelijke Kanaries het uitduel met Uruguay.