Bijrol voor Janssen in doelpuntenfestijn Spurs

In een voor Vincent Janssen frustrerende Premier League-wedstrijd heeft Tottenham Hotspur zaterdag gewonnen van Watford. De Nederlandse spits maakte zijn kansen niet af en zag ploeggenoten daarna een 4-0 score neerzetten.

Janssen ging de wedstrijd met vertrouwen in nadat hij woensdag bij zijn invalbeurt tegen Swansea City (1-3) werd verkozen tot man van de wedstrijd bij een verkiezing onder de Spurs-fans. Toen gaf hij een beslissende assist op Heung-Min Son en nu ging hij, als vervanger van de op de bank teruggekeerde Harry Kane, zelf weer op zoek naar een doelpunt. Zijn ploeggenoten hielpen hem daarbij en zochten Janssen op als aanspeelpunt en afmaker.

Acht minuten na het eerste fluitsignaal creëerde Janssen de eerste kans voor zichzelf nadat hij de bal ontving van Christian Eriksen en wegdraaide van zijn mandekker. De voet van Watford-doelman Heurelho Gomes stond een snelle goal echter in de weg. Na iets minder dan twintig minuten kreeg Janssen een nog grotere kans om de score te openen. De Nederlander leek echter verrast door een voorzet van rechtsback Kieran Trippier, die aan iedereen voorbij ging. Via de knie van Janssen kwam de bal op de lat terecht. Even later kwam de aanvaller, die in de competitie nog geen velddoelpunt maakte, net tekort bij een volgende voorzet.

Na de missers van Janssen ging Spurs via andere wegen met meer succes op zoek naar de openingstreffer. Dele Alli probeerde het na ruim een half uur zelf eens van buiten de zestien en krulde de bal met een prachtig schot in de kruising. Vijf minuten later zette Eric Dier de 2-0 op het scorebord met eveneens een schot van afstand. Vlak voor rust maakte Son, concurrent van Janssen voor de spitspositie, de volgende treffer met een effectief schot in de linkerhoek.

In de tweede helft ging de nummer twee van de Premier League verder met scoren tegen Watford, waar Daryl Janmaat in de basis stond. Het was Son die ook voor de vierde treffer van Spurs tekende door een hoge voorzet binnen te werken. Na een uur werd Janssen naar de kant gehaald voor Kane, die zijn rentree maakte na een enkelblessure die hem een maand aan de kant hield. Kane gaf Son tien minuten voor tijd de kans om een hattrick te maken, maar de Zuid-Koreaan plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal en veranderde de 4-0 stand niet.

De winst op Watford vormt voor Spurs de zevende overwinning op rij in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino blijft met deze driepunter in het spoor van koploper Chelsea, dat vier punten meer heeft en later op zaterdag (18.30 uur) op bezoek gaat bij AFC Bournemouth.

Klik hier voor de stand in de Premier League.