Janssen imponeert opnieuw niet bij belangrijke zege Spurs

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag de laatste strohalm voor de Premier League-titel gegrepen. De Londenaren wonnen met 0-2 bij Burnley en liepen zo drie punten in op koploper Chelsea.

Janssen imponeert opnieuw niet bij belangrijke zege Spurs

Bij afwezigheid van de geblesseerde Harry Kane kreeg Vincent Janssen voor het eerst sinds 19 november weer eens een basisplaats in de Premier League bij Spurs. De spits, die de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Bulgarije en Italië wegens ziekte aan zich voorbij moest laten gaan, kreeg het vertrouwen van manager Mauricio Pochettino.

Zoals zo vaak dit seizoen werkte Janssen hard en was hij hier en daar belangrijk bij het verdelen van het spel, maar tot échte kansen kwam de 22-jarige Nederlander niet. Wel zag Janssen zijn ploeg op voorsprong komen via Eric Dier. De Engelsman schoot in de 66ste minuut raak uit een corner van Christian Eriksen.

Zeven minuten later zat de wedstrijd voor Janssen erop. Pochettino bracht Heung-Min Son, die in Noord-Londen normaal gesproken een plaatsje boven de Nederlander staat in de spitsenpikorde, in voor het laatste kwartier. Pijnlijk voor Janssen was dat het voor zijn vervanger wél razendsnel raak was. Eriksen bediende de diepgaande Dele Alli, die de bal perfect voorgaf op Son. De Zuid-Koreaan kon bij de tweede paal vier minuten na zijn invalbeurt de 0-2 binnentikken.

Daarmee bezorgde de invaller zijn ploeg definitief de belangrijke drie punten op Turf Moor. Door de zeer onverwachte thuisnederlaag van koploper Chelsea tegen Crystal Palace (1-2) komt Tottenham drie punten dichter bij The Blues. Het verschil is evengoed nog groot: met nog negen duels te gaan moet Spurs zeven punten goedmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.