Bezoekende fans ook dit seizoen niet welkom bij Klassiekers

Er zullen 22 januari in de Amsterdam Arena geen bezoekende Feyenoord-supporters aanwezig zijn tijdens de Klassieker in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Dat hebben de burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Eberhard van der Laan (Amsterdam) in overleg met de supportersverenigingen besloten.

Bezoekende fans ook dit seizoen niet welkom bij Klassiekers

Vijf jaar geleden ging het verbod in na ongeregeldheden bij een wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax en vanwege kwetsende spreekkoren bij een competitieduel tussen de twee rivaliserende clubs. Destijds werd afgesproken het besluit na een afkoelingsperiode van twee jaar opnieuw te evalueren.

Aboutaleb en Van der Laan wilden na vijf jaar wel meewerken aan een terugkeer van bezoekende fans bij de Klassieker, maar de betrokken supportersverenigingen en clubs konden het niet met elkaar eens worden.

De burgemeesters lieten daardoor na overleg met de KNVB en de politie weten nog altijd geen draagvlak te zien voor het weer toelaten van bezoekende supporters. Van der Laan stelde er weinig voor te voelen het verbod halverwege het seizoen weer op te heffen. Met het oog de jaargang 2014/15, als de vijfjarige bepaling is afgelopen, zullen Aboutaleb en Van der Laan opnieuw om de tafel gaan. De insteek is het dan wel weer mogelijk te maken.

De bekerconfrontatie tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari wordt dus alleen bijgewoond door supporters van de landskampioen. Op 2 maart geldt hetzelfde voor de Eredivisiekraker in De Kuip, wanneer slechts Rotterdamse fans aanwezig zijn bij wat een beslissend duel voor de titelstrijd zou kunnen zijn. Ajax is momenteel koploper met vier punten voorsprong op Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen