KNVB overweegt om uitfans weer toe te laten bij Klassieker

Komende zondag staat De Klassieker op het programma, maar voor het vierde jaar op rij zijn de fans van Feyenoord niet welkom in De Arena. De KNVB overweegt om de bezoekende fans volgend seizoen toe te laten bij het treffen tussen Ajax en Feyenoord.

KNVB overweegt om uitfans weer toe te laten bij Klassieker

In 2009 werd de beslissing genomen om geen uitfans meer toe te laten bij De Klassieker, vanwege het toenemende aantal incidenten. Het besluit werd genomen door de gemeenten van de clubs, de KNVB en de politie.

'We zien in de gehele competitie dat het aantal incidenten met spreekkoren en het aantal vechtpartijen binnen en buiten het stadion is afgenomen', laat de KNVB weten tegenover het ANP. 'Wij zijn in principe voorstander van normalisatie.'

'Dus minder hekken, minder controles en minder verplichte regelingen voor supporters om naar een wedstrijd te reizen. Voetbal moet een leuk evenement zijn om naar toe te gaan. Maar dan moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn.'

Dat het aantal incidenten minder is geworden komt volgens de voetbalbond door de geleverde adviseurs, die de clubs helpen om de kans op ongeregeldheden te verkleinen. Daarnaast worden fans die in overtreding gaan harder gestraft en is er een nieuwe opleiding voor stewards.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen