Betis zonder Nederlandse inbreng onderuit tegen Atlético

Atlético Madrid heeft geprofiteerd van het Clásico-debacle van Real Madrid. Dankzij een zege bij Real Betis (0-1) zijn de Rojiblancos de nieuwe nummer twee in de Primera División.

Atlético Madrid had al in de zevende minuut succes. Onder grote druk ging Xavi Torres bij het uitverdedigen in de fout. Betis-keeper Alberto Adán had nog wel een antwoord op de eerste poging van Fernando Torres, maar was kansloos op de rebound van Koke.

Het bleef de enige treffer op het scorebord in Estadio Benito Villamarín, waar Real Betis na rust meer initiatief toonde. Alvaro Cejudo was daarbij zicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd echter door Atlético-doelman Jan Oblak knap gestopt.

Aan de andere kant ontsnapte Betis aan meer schade. Antoine Griezmann schoot halverwege de tweede helft eerst over om enkele minuten later een strafschop te worden ontnomen. De Franse aanvaller werd onreglementair gestuit door Heiko Westermann, al oordeelde scheidsrechter anders. Bovendien raakte hij in de slotfase de paal.

Door de overwinning is Atlético naar de tweede plaats geklommen. Dat ging ten koste van stadsgenoot Real dat zaterdag op eigen veld een pak slaag had gekregen van koploper Barcelona.

Het was Real Betis niet gegeven om stadsgenoot Sevilla te passen op de ranglijst. De ploeg van trainer Pep Mel staat twaalfde, net onder de rivaal die betere doelcijfers kunnen overleggen.

De Nederlandse inbreng bij Betis was minimaal. Rafael van der Vaart bleef de hele wedstrijd op de bank. Ricky van Wolfswinkel zat niet bij de wedstrijdselectie. De spits had afgelopen week nog een eigen programma moeten afwerken vanwege een lichte blessure.