Betis haalt Bartra na veelbewogen periode terug naar Spanje

Reacties

Marc Bartra keert per direct terug naar de Primera División. Real Betis neemt de 27-jarige verdediger over van Borussia Dortmund, hij wordt ploeggenoot van onder meer ex-PSV'er Andrés Guardado.

Betis haalt Bartra na veelbewogen periode terug naar Spanje

Bartra doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en speelde in totaal 103 offiële duels voor de Catalanen. In 2016 stapte hij over naar BVB, waar hij in zijn eerste jaar tot negentien competitiewedstrijden kwam. Dit seizoen begon hij onder trainer Peter Bosz, maar meer dan eens was de Spanjaard betrokken bij defensief geklungel. Uiteindelijk vertrok Bosz uit het Signal Iduna Park, nu heeft ook Bartra de uitgang gevonden.

De Spanjaard verlaat de club waarmee hij in april 2017 het doelwit was van een terroristische aanslag. In aanloop naar het Champions League-duel tussen Dortmund en AS Monaco was de spelersbus van de Duitsers het doelwit, er waren enkele ontploffingen rondom de bus. Bartra raakte als enige inzittende gewond en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. De schade bij de verdediger waren snijwonden en een gebroken pols. Een succesvolle operatie volgde, waarna hij ook weer terugkeerde op het veld. Nu keert Bartra dus terug naar zijn thuisland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.