Betis bezorgt Zidane eerste puntenverlies bij Real

Zinedine Zidane heeft voor het eerst puntenverlies geleden als hoofdtrainer van Real Madrid. Op bezoek bij Real Betis werd het 1-1, waardoor de thuisploeg een einde maakte aan een doelpuntloze serie. De Koninklijke raakt door de misstap verder achterop in de titelrace.

Zidane was als opvolger van Rafa Benítez nog zo voortvarend begonnen met ruime zeges op Deportivo La Coruña (5-0) en Sporting Gijón (5-1). Aangezien Real Betis voor vandaag al zeven duels op rij zonder zege was, lag een nieuwe winstpartij in de lijn der verwachting.

Maar niets was minder waar. Interim-trainer Juan Merino, die Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel had gepasseerd voor de wedstrijdselectie, zag hoe Álavaro Cejudo op schitterende wijze de score opende in de zevende minuut. Hij ramde de bal snoeihard in de bovenhoek. Met die goal maakte hij ook een einde aan liefst 554 minuten van Betis zonder goal. De laatste treffer dateerde immers alweer van het gelijkspel tegen Celta de Vigo (1-1) op 5 december.

De treffer van de thuisploeg bleek voor de ploeg van Zidane het startsein om alles op de aanval te gooien. Kansen waren evenwel niet besteed aan Cristiano Ronaldo en Karim Benzema kreeg ondanks een smeekbede geen strafschop, toen Petros hem op de hakken trapte.

Na de pauze regende het opnieuw kansen voor Real, zonder dat de formatie van Zidane overtuigde. Na gemiste kansen van James Rodríguez en Benzema werd het twintig minuten voor tijd toch nog 1-1. Via Toni Kroos en James (in buitenspelpositie) kwam de bal bij Benzema terecht en was het voor de Franse aanvaller een koud kunstje om de gelijkmaker te laten noteren. Ondanks grote kansen voor James en Benzema bleef het vervolgens bij 1-1. Real komt daardoor op 44 punten, vier minder dan Barcelona en Atlético Madrid (dat vandaag twee punten verloor tegen Sevilla, 0-0). Bovendien hebben de Catalanen nog een wedstrijd tegoed. Betis is ondanks de achtste competitiewedstrijd op rij zonder zege nog middenmoter.