Atlético loopt averij op in La Liga door spaarzame misstap

Atlético Madrid heeft dure punten laten liggen in de strijd om de Spaanse titel. Thuis hield de ploeg weliswaar voor de veertiende keer dit competitieseizoen de nul, maar dit keer wisten Los Rojiblancos zelf niet tot scoren te komen tegen het tiental van Sevilla: 0-0.

Het is voor het verdedigend ijzersterke Atléti de eerste keer dit seizoen dat er geen doelpunten vallen in een competitieduel. Trainer Diego Simeone heeft het defensief aardig voor elkaar - pas acht tegentreffers - en draait daarom nog altijd bovenin mee in de Primera División.

Nu moet de degelijke ploeg (zie tabel) echter even passen, doordat het in Sevilla zondagmiddag een minstens even taaie tegenstander trof, die ook na de tweede gele kaart voor Vitolo in de 62ste minuut niet bezweek aan de aanvalslusten van de Madrilenen.

Door het doelpuntloze gelijkspel komt Atlético nu op evenveel punten als Barcelona (48), dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Nummer drie Real Madrid heeft een achterstand van vijf punten op de stadgenoot. De Koninklijke gaat zondagavond nog op bezoek bij Real Betis.

Seizoen 2015/16 Atlético Madrid in cijfers
De nul Vijfde keer op rij in La Liga
Veertiende keer dit competitieseizoen
In Champions League lukte dat al vier keer
Drie keer geen tegengoals in het toernooi om de Copa del Rey
Laatste tegengoal In officiële duels viel de laatste tegengoal op 6 januari, in het bekerduel met Rayo Vallecano (1-1)
Sindsdien viel er in 505 speelminuten geen tegengoal meer
20 december 2015 in La Liga: 1-0 nederlaag tegen Málaga
Doelman Jan Oblak is dus al 363 minuten niet meer gepasseerd in competitieverband