Betancourt ziet geen toekomst meer bij PSV en wil weg

Wéér dreigt PSV een jong talent kwijt te raken. De negentienjarige Robin Betancourt uit Uruguay ziet geen perspectief meer in Eindhoven en hoopt deze zomer de huidige koploper van de Eredivisie te verlaten. De aanvaller heeft echter nog een contract dat hem tot 2015 aan PSV bindt.

Betancourt ziet geen toekomst meer bij PSV en wil weg

Spelersmakelaar Peter Gerards, die Betancourts zaakwaarnemers Alexis Papasan en Gustavo Silva in Nederland vertegenwoordigt, concludeert dat de jonge Zuid-Amerikaan in de toekomst weinig kansen krijgt bij PSV. 'Jürgen Locadia is Ruben voorbij en gezien de speelstijl van PSV snap ik dat wel', zegt Gerards. 'De club kiest voor een voetballende spits. Betancourt is een pure afmaker.'

De jeugdinternational wordt intensief gevolgd door een paar Italiaanse clubs, waaronder Udinese, Chievo en Atalanta uit de Serie A. Gerards verwacht dat ze deze zomer zullen toehappen. PSV betaalde in 2011 zes ton voor de jonge aanvaller. 'Dat gaat PSV wel terugverdienen', denkt Gerards. 'Ruben staat er prima op in Italië.

PSV raakte vorig jaar Zakaria Labyad kwijt aan Sporting Lissabon en het zestienjarige talent Riechedly Bazoer koos voor Ajax.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen