Bestuursraad Ajax blijft zitten

Reacties

De 324 stemgerechtigde aanwezigen hebben bij de algemene ledenvergadering unaniem het vertrouwen uitgesproken in de bestuursraad van Ajax. Alle moties werden donderdagavond verworpen.

Bestuursraad Ajax blijft zitten

'De leden hebben unaniem voor het vertrouwen van bestuursraad gestemd, maar de club heeft ook verloren', doelde Hennie Henrichs (foto), die werd herbenoemd tot voorzitter van de bestuursraad, op de waarschijnlijk onvermijdelijke breuk met oud-speler en -trainer Johan Cruijff. 'Dit is een scheiding der geesten en daar word ik niet vrolijk van.'

'Maar Johan is uiteraard van harte welkom om bij de club betrokken te blijven. Cruijff wilde echter dat we de bestuursraad zouden wegsturen, maar wij hebben geen reden gevonden om dat te doen. Laat duidelijk zijn dat het Plan Cruijff niet ter discussie staat, dat blijft leidend.'

De raad van commissarissen schaarde zich onlangs achter de directie inzake de problemen rond Wim Jonk, waardoor de hoofd jeugdopleiding vertrok uit Amsterdam, met in zijn schaduw enkele medewerkers. Daarnaast keerde Cruijff de club door het ontslag van Jonk de rug toe.

Afgelopen maandag liet Cruijff in De Telegraaf optekenen dat hij hoopte dat de bestuursraad zou worden weggestuurd. In dat geval zou hij beschikbaar zijn om in het interim-bestuur plaats te nemen. Het was een laatste wanhoopskreet, waar vanavond de waarde van zichtbaar werd. Hij kreeg nul op het rekest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.