Bestuur Heerenveen excuseert zich voor gang van zaken

Reacties

Het bestuur van SC Heerenveen heeft zich verontschuldigd voor de verkeerde gang van zaken in het kader van de ontslagronde, al maakt dat voor de gedwongen ontslagen niets uit. De ondernemingsraad heeft de excuses geaccepteerd en ziet ervan af de verdere procedure voort te zetten in de Ondernemingskamer.

Bestuur Heerenveen excuseert zich voor gang van zaken

De Friese club heeft naar aanleiding van de gedwongen ontslagen in eerste instantie de betreffende vijf personen ingelicht, voordat er overleg had plaatsgevonden met de ondernemingsraad. De OR heeft laten weten dat dit besluit vooraf van een advies voorzien had moeten worden.

Het bestuur onderkent dat het de OR had moeten betrekken in de besluitvorming van de ontslagaanvragen, en betreurt dat de gevolgde procedure voor veel onrust heeft gezorgd bij de betrokken personeelsleden.

Boycot
De traditionele afsluiting van het seizoen krijgt bij SC Heerenveen dit jaar zeer waarschijnlijk een ander karakter. De spelers hebben een boycot aangekondigd uit onvrede over de ontslagen bij de Friese club.

Vooral het gedwongen vertrek van maatschappelijk begeleider Pieter Busscher en elftalleider Herman van Dijk heeft voor veel onvrede gezorgd in de Friese spelersgroep.

'De wereld en de voetballerij zijn veranderd en deze mensen zijn gewoon nodig. Zij zorgen voor stabiliteit in een spelersgroep', aldus Alfred Finnbogason deze week in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.