Beslissende Vormer kijkt omhoog na winst op Anderlecht

Reacties

De eerste competitietreffer van dit seizoen voor Ruud Vormer was meteen een belangrijke. Club Brugge won mede dankzij zijn goal de kraker tegen Anderlecht met 2-1.

Beslissende Vormer kijkt omhoog na winst op Anderlecht

Ook verdedigers Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn startten in de basis bij de thuisploeg. Nadat Hans Vanaken Club al na negen minuten op voorsprong had gezet, verdubbelde Vormer na rust de marge op aangeven van Anthony Limbombe. De middenvelder kreeg alle ruimte van de Anderlecht-defensie en rondde knap af. Verder dan de aansluitingstreffer van Lukasz Teodorczyk kwamen de gasten niet. De Braziliaan Wesley van Club kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart.

'We speelden een dijk van een wedstrijd en kregen het alleen moeilijk na de rode kaart van Wesley, maar alleen al op basis van de kansen wonnen we opnieuw verdiend van Anderlecht', aldus Vormer op de clubsite.

'Na de 2-1 werd het nog even billenknijpen, maar we hebben het met z’n tienen op een volwassen manier kunnen oplossen. Mijn eerste goaltje van het seizoen is meteen beslissend, maar voor de rest hoop ik echt dat we deze positieve reeks kunnen doorzetten en daardoor nog kunnen klimmen op de ranglijst.'

Club klimt door de zege naar de vierde plaats in de Jupiler Pro League met negentien punten. Anderlecht heeft twee punten meer en staat tweede.

Nuytinck
Aan de andere kant bleef Nuytinck met Anderlecht met lege handen achter. 'We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door slordig te spelen', zei de verdediger tegen Sporza. 'Achterin stond het niet goed en we dwongen eigenlijk geen kansen af. In een topwedstrijd moet het beter, moet je meer geven. We verdienden het niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.