Onbestrafte duw Denswil zorgt voor wraking arbiter

Reacties

AA Gent heeft besloten scheidsrechter Alexandre Boucaut te wraken. Dit naar aanleiding van de niet bestrafte duw van Club Brugge-verdediger Stefano Denswil aan het adres van Renato Neto van AA Gent.

Onbestrafte duw Denswil zorgt voor wraking arbiter

Op zondag 2 oktober stond de topper tussen Club Brugge en AA Gent op het programma in de Jupiler Pro League (1-0 overwinning voor Brugge). Na afloop was de duw van oud-Ajacied Denswil aan adres van Neto het gesprek van de dag. 'De vierde scheidsrechter roept "penalty", maar Boucaut floot niet. Dat is schandalig', zo was Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck tijdens de persconferentie na afloop ziedend. De hoofdrolspeler zelf bleef echter bij zijn beslissing.

Dit was de druppel voor AA Gent. De club besloot de scheidsrechter te wraken: een maatregel waarmee een club voor een periode een scheidsrechter kan uitsluiten van zijn wedstrijden. 'Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd', zo schrijft de club op zijn site. 'Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien in een kranteninterview expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door niet voor een strafschop te fluiten. Voor AA Gent was hiermee de maat vol.'

In 2013 was het nog Club Brugge dat dreigde Boucaut te wraken na een reeks beslissingen in het nadeel van Blauw-Zwart. Toen besloot de club dit niet door te zetten om 'de scheidsrechters te beschermen'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.