Besiktas neemt afstand van Fenerbahçe na eenvoudige zege

Besiktas heeft laagvlieger Kayserispor in eigen huis overtuigend met 4-0 opzij gezet. Topscorer Mario Gomez pikte weer zijn doelpuntje mee, al miste de Duitser in de slotfase ook nog een strafschop.

Besiktas verspeelde afgelopen week punten door met 3-3 gelijk te spelen tegen Akhisar Belediyespor en zag Fenerbahçe twee punten inlopen. De ploeg van trainer Senol Günes herpakte zich zaterdag echter met een uitstekende eerste helft tegen Kayserispor. Door treffers van Gomez, Oguzhan Özyakup en Ricardo Quaresma stond er in de rust al een 3-0 voorsprong op het scorebord in de Vodafone Arena.

De bezoekers, met voormalig Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüç in de basis, hadden bijzonder weinig in te brengen in Istanbul. Ook de ingevallen oud-NAC'er Ömer Bayram kon daar niets aan veranderen. Diego Biseswar zat negentig minuten op de bank bij Kayserispor.

Gomez kreeg in de tweede helft de uitgelezen kans om zijn tweede te maken van de strafschopstip, maar de Duitser verzuimde zijn 25ste seizoenstreffer in de Süper Lig te maken. Cenk Tosun maakte in blessuretijd alsnog de vierde voor Besiktas, dat de voorsprong op Fenerbahçe ziet groeien naar zes punten. De Turkse nummer twee speelt morgen om 18.00 uur een thuisduel met Gaziantepspor.